pühapäev, märts 06, 2011

SK ja Stromka

Kontakti hoidmine segavate faktoritega (teised koerad ümber tiirutamas; ise koeraga teiste ümber tiirutades, kus koer ei ole käsu all vaid lihtsalt koerajuhiga kontaktis)). Ruudi käitus hästi, vaid korra juhtus, et ta läks Kustit tervitama.
Püsilama segavate faktoritega. Panime koerad lamama. Anne käis koerte ümber ringi. Ruudit see ei häirinud. Mingil hetkel tõi Anne oma Rika ja pani ta samuti rivvi lamama, Ruudi ja Kusti vahele. Ruudi küll piilus sinnapoole, aga ei laskunud ennast sellest samuti häirida. Koerad oli nüüdseks olnud püsilamas kauem kui kunagi varem (kuigi ma ei oska täpset aega öelda, sest keegi seda ei mõõtnud). Ükshetk tegi Ruudi roomamisliigutuse minu poole. Ju oli talle see pikk aeg veel liiast. Kontakt oli ülihea. Häirivate faktoritega probleeme polnud.
Liikumiselt seisma jäämine. Kartsin läbikukkumist, aga ennäe imet, täitsa OK tuli välja. Uskumatu. Ruudi, sa oled täitsa tubli! Tegime stoppimist igasugustes situatsioonides: koer jookseb minu poole; koer tagurdab minu juurest ära; koos koeraga jooksmine jne.
Kõrvaletulek, kõrvalliikumine. Uue targetiga olime kodus paar korda kõrvalliikumist proovinud. Nüüd Ruudi üldjuhul ette ei lähe, aga on ilmnenud uus viga. Nimelt on ta nüüd hakanud viltu kõrvale tulema, st keerab tagumiku mulle jalgade taha. wtf. Nüüd tuleb hakata sellega tööd tegema. Tegime kõrvalliikumist ka tagurpidi liikumisel ja pöördeid. Pööretel pole väga viga. Tagurpidi kõrvalliikumine tuleb välja vahelduva eduga.
Harjutused ruutu saatmiseks. Paned koera ruutu lamama. Käid ümber ruudu. Koer peab ilusasti lamavas asendis ruudus püsima. Samuti tegime ruudu kõrval suvalist kõndimise skeemi ja kutsusime siis koera kõrvale ise koera poole seljaga olles. Preemiaks mäng. Esimene kord Ruudi kahtles, kas ta ikka võib nüüd lamamisest ära tulla, kuna käsu andmine minu poolt tuli ju seljaga tema poole olles, aga teine kord tal enam kahtlusi polnud. Kodune ül: ruutu saatmise harjutamiseks võiks kasutada ka targetit, nii et koer jääb pärast targeti puutumist selle juurde püsima.


p.s. eilset jahilkäiguväsimust polnud küll täna märgata. Duracell, mis muud.


Pärast trenni tegime Stromka-tiiru koos Kustiga.




Ühtepidi tiiru...


... ja teistpidi tiiru




I believe I can fly


Kaks mänguasja...


...kumb võtta...


...kumb jätta...


... lihtne lahendus: võtan siis mõlemad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar