teisipäev, märts 15, 2011

AG ADV

Tunni algul tegime slaalomit. Pulgad olid päris kitsaks kokku lükatud, nii et Ruudi pidi juba peaegu nagu sinka-vonkasid tegema. Lähedalt saates kõik sooritused õnnestusid, kaugemalt tuli ette ka mittekorrektseid läbimisi, sest koeral oli sel juhul liiga suur hoog sees, et kõiki pulkadevahesid lõpuni korrektselt läbida. 

Seejärel jooksime rada, kus jällegi sai harjutada tagantlõikamisi: 2, 5., 10. ja 13. tõke.
Probleeme oli 5. tõkkega, kus Ruudi jälle liiga pikalt üle hüppas, mis võis viia isegi selleni, et koer jooksis läbi 6. tõke tiiva, mitte ei hüpanud tõkkest üle. Aitas see, kui 4. ja 5. tõkke vahel korraks kutsumisega koera tähelepanu saada, mis siis tema hoogu veidi pidurdas ning siis sai juba rahulikuma koera 5. tõkkele saata. Esimesel korral läks hüpe pikaks ka 8. tõkkel. Seejärel sättisin oma positiooni koerast kaugemale ehk siis jäin rohkem tunneli poole. 13. tõkkel lühendasin pikkusesse kalduvat hüpet korrektsema juhtimisega (tagantlõikamine kaugemalt ehk varem; õigel ajal tunneli käsk).
Kui esimese round'i ajal oli koer tunnelist tulles ja 15. tõkkele minnes koerajuhi vasakul käel, siis teise round'i ajal paremal käel. Koera paremale käele võtmine: vasak käsi tunneli poole, ise tagurdad paralleelselt 13. tõkkega selg pööratud 13. tõkke poole ja kui koer on õiges positsioonis vahetad kätt ja keerad liikumise suunas (13. tõkke peale).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar