neljapäev, märts 17, 2011

AG

Enne tundi tegin kõrvaletulekut. Proovisin kasutada ka teleskoop-targetit. Tundus, et see toimiks. Ruudit on mõttekam kõrvale kutsuda mitte täpselt otse eest vaid nurga alt, siis ta tuleb korrektsemasse asendisse.

Tundi alustasime sama rajaga, mis teisipäevalgi sa läbitud. Ainus vahe, et 8. tõkke juures proovisime teist juhtimisvõtet. Nimelt, koerajuhi parem käsi on ümber tõkketiiva ja kui koer tunnelist tuleb, juhid ta üle tõkke nii, et pärast tõket (koerajuhi selja tagant) saab juhtkäeks vasak käsi. See töötas Ruudi puhul väga hästi ja tema trajektoor oli hulka optimaalsem kui eelmise võtte puhul kui juhtkäeks oli koguaeg vasak käsi.
Teise raja plaani mul kahjuks pole ja niisama seda kirjeldada pole mõtet - segapuder tuleks välja. Ka selle raja puhul sai proovitud ühe ja sama kohapeal erinevaid juhtimisvõtteid. Kokkuvõtteks, Ruudiga peab ikka harjutama, et ta koerajuhi rusikas käe ette panemisel võtaks koerajuhi tempo. See on meil täiesti harjutamata asi, mis osutub aga vajalikuks, saavutamaks optimaalsemat trajektoori.
Siiski saan lisada ka rajaskeemi :)



Täna oli tunnis väga lärmakas (kõrval platsil treenivad koerad haukusid ja kiljusid pidevalt). Kõrvad kõliseid veel pärast trennigi. Rääkimata sellest, et tunnis treenerit ei kuulnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar