neljapäev, märts 10, 2011

AG

Põhimõtteliselt tänane trenn kordas teisipäevast trenni - rajad olid samad. Harjutamas 6 koera. Meie jaoks oli põhiteemaks teisipäevane viimane rada:

Treener oli vahepeal otustanud, et kiire koeraga ei saa 5. tõkke juures nii tegutseda nagu me teisipäeval olime üritanud. Ehk siis teisipäeval oleime üritanud järgmist: koerajuht võtab koera tunnelist tulles kontrolli alla ja keerab koera õigesse liikumissuunda olles ise täiesti 5. tõkke taga. Aga Ruudi puhul ei jõua ma ajaliselt pärast seda enam teda korralikult 6. tõkkele juhtida, nii et ta aru saaks, et pärast 6. tõket tuleb tal suunduda vasakule 7. tõkkele, mitte otse ega paremale. Punasega on toodud koerajuhi liikumine.


Tänane plaan: pärast koera tunnelisse saatmist liigun ma 6. tõkke ette, saadan koera sealt 5. tõkkele osutades käega tunneli ja 5. tõkke vahele. Seejärel seal samas pärast 5. tõket võtan koera kontrolli alla ja juhin ta tagantlõikamisega 6. tõkkele.

Teoorias tundus see plaan töötavat, sest koerajuhi positsioon on sarnane tõkete 1-2-3 korral ja seal ju tuleb kõik välja. Praktika on aga teine asi: kogenematul koerajuhil pole palju vaja, et teooria praktikas ei realiseeruks. Ühesõnaga, täna jäi kõik minu saamatuse taha kinni. Mõned üksikud korrad tulid siiski välja.  Palun korraldatagu AG kuivtreeningud kobadele koerajuhtidele! Olen esimene, kes registreeruks sellisele kursusele.



Enne AG trenni harjutasime kõrvaletulekut ja kõrvalkõndi. Kõrvaletulekul viltu selja taha jäämist ei täheldanud. Aga siiski polnud kõik sooritused 100% korrektsed (kas koer jäi sutsu liiga kaugele minust või siis jäi teistpidi viltu). Koduseks trenniks:
  • et koer hästi lähedal oleks, harjutada kõrvalkõndi mitte otsejoones liikudes vaid veidi paremale poole keerates (pmts nagu suures ringis liikudes).
  • et koer liiga ette ei liiguks ega vänderdaks, püüda tema tähelepanu ntx pidevalt (sujuvalt) temaga rääkides.
  • teha algul vaid 1 samm korraga (koerapoolse jalaga), kuna Ruudil on kalduvus vastasjala liikuma hakkamisel minust eemalduda või liiga ette minna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar