neljapäev, märts 03, 2011

AG

Ka täna oli põhimõtteliselt tunniteemaks tagantlõikamine. Tegime kahte rada.

Esimene rada: tunnel -> (tagantlõikamine) tõke -> kott -> tunnel -> (tagantlõikamine) tõke -> tõke -> (tagantlõikamine) tõke -> tunnel. Väga suuri probleeme polnud, aga Ruudi oli algul hajevil ja õiendas minuga kotist tunnelisse minekul ning ajas ühe tõkke ka maha. Samuti hüppas Ruudi viimasel tõkkel veidi kaugele, nii et tee enam-vähem 90 kraadi all asetsevasse tunnelisse ei olnud päris optimaalne. Ruudi hajevust võis põhjustada enne tundi juhtunud insident. Nimelt olin pannud koera just puuri ära, et rada minna ehitama, kui järsku vaatasin, et issand, puuri uks on irvakil! Ruudit ei tundunud kusagil olevat. Läksin vaatama, et kas ainult puuri uks on lahti ja koer on ikkagi puuris. Aga ei olnud!? Ja ikka ma ei näinud, kus Ruudi on. Järksu siis märkasin, et Ruudi on kahe uue isase austraalia lambakoera juures! Õnneks tuli Ruudi kutsumise peale minu juurde tagasi. Võib öelda, et oli õnnelik juhus, et midagi hullemat ei juhtunud, sest nagu ma teiste jutust aru sain, siis üks neist isastest koertest pidi väga ettearvamatu olema ja on põhjustanud päris räigeid tagajärgi teistele koertele. Pean nüüd vist puurile tabaluku muretsema, sest üks alumine lukusti on tegelikult juba suhteliselt kulunud ja ei seisa hästi kinni. Ruudiga küll midagi ei juhtunud, aga uued koerad olid ta meeled ikkagi ärevile ajanud ja me startisime rajale esimestena, suhtleiselt kohe pärast seda kokkupuudet uute koertega. Aga raja läbimise juurde tagasi tulles, siis viimane kord oli parem kui teised, see lõik, tõke->tunnel, oli juba suht OK.

Teine rada oli samuti ettenähtud mitemete tagantlõikamistega, aga reaalselt rada ehitades otsusati sinna jätta vaid 1 tagantlõikamine. Ei tea, kas asi oli selles, et Ruudi oli saanud harjutuse sooritamise järjekorda oodates nüüd pikalt puuris enda elu üle järele mõelda või oli rada lihtne, aga nende kahe sooritusega, mida teha saime, jäin ma küll rahule. Kui millegagi norida, siis esimesel sooritusel oleks poomi lõpp võinud parem olla: Ruudil oli käpad küll õigetes kohtades, aga minu viltu jooksmise tõttu, jäi ka tema poomil viltu.

Lõpetasime tunni iseseisvalt A'd harjutades. Nagu eelmine kordki oli A terva nurga all, aga Ruudi sai minu arvates hästi hakkama. Tubli koer.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar