pühapäev, jaanuar 23, 2011

SK

  • Liikumise pealt seisma jäämine. Pole vahepeal harjutanud. Seis sama. Vajab harjutamist (sest seisma jäämise asemel Ruudi pakub tihti pigem lamamist või istumist). Mõned sooritused tulid küll ilusasti välja.
  • Tegime tutvust tõkkega. Proovisime hantli toomist üle tõkke ja harjutasime tõkke taga seismist (käsklusega "stop"), nii et tõke jääb koera ja koerjuhi vahele. Koer vabastada tõke taga stopist erinevate lõpplahendustega:: mänguasja/maiuse viskamine üle tõke; koera kutsimine üle tõkke; koera kõrvale võtmine koera pool tõket. Kuna esialgu proovisme toomist mänguasjaga, siis need sooritused ei õnnestunud. Ruudile tähendab mänguasi mängmist, mitte tagasitoomist. Hantliga läks paremini, aga lahti peame saama hantli närimisest (hakkame kodus harjutama käsklust "hoia") ja samuti sain teada, et hantel ei peagi SK's olema tagumiste hammaste vahel.
  • Püsilama AG tõke taga. 5+, mitte midagi ei saa ette heita. Võisin teha teisel pool tõket kasvõi tiritammi, Ruudi lamas ilusasti edasi ja oli kontaktne. Olen aru saanud, et AG trennides hakkab Ruudi stardipoose sisse võtma pärast seda, kui ta on saadud juba mitu korda üle tõkete hüpata. Nö "külmalt" tõkke taga lamada pole talle probleem. Järelikult tuleb AG trennides koera hakata lamamisest vabastama erinevatel viisidel, mitte ainult rajale laskmisega (või siis lasta koeral võtta hoopis teine takistus, mitte see, mille taga ta parajasti on. Ta ei tohiks ette teada, mis nüüd järgmiseks täpselt juhtuma hakkab, et seda tegevust mitte ennetada.
Koduseks harjutamiseks eseme toomine ja hantli hoidmine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar