pühapäev, jaanuar 09, 2011

SK

Tänane SK ei läinud eriti hästi, juba pärast esimest harjutust oli minul tuju null. Ruudi oli täna hajevil ja nuhkis ka palju.

  • Käsklus "Siia". Koer tuli panna ühte platsi otsa istuma ja ise tuli minna platsi teise otsa. Idee oli koera kiiruse arendamine enda juurde kutsumisel. Selleks tuli koer mänguga vastu võtta (ilma põhiasendita lõpus). Aga kas Ruudi istus oma koha peal rahulikult vä? No ei! Küll ta liikus, tõusis püsti, lamas... ta ei tahtnud üldse istuma jääda kui ma eelmadusin. Kontakt oli väga hea, aga asend %&#"!:@. Ruudi pranokkis, mitte ei istunud! Korra ikka õnnestus ta istuma jätta ja tegin siia kutsumise poole platsi pealt, preemiaks mäng. Harjutuse teine pool nägi ette koera siia kutsumist ise ruudu keskel seistes. Ruudil oli vist samuti juba sellest istumise jamast kehva tunne ja seepärast polnud kiirus nüüd enam kiita.
  • Kõrvaletulek. Oleme seda kodus veidi harjutanud, õigemini ümber harjutanud. Käsklus jäi samaks - "kõrval" - aga koer ei tule mitte ümber korajuhi vaid otse õigesse kohta. Ruudi teeb seda juba ilma käemärgi ja maiuseta ning tundub, et vanamoodi kõrvaletulek ongi unustatud! :) See on tore! Kuigi ta tuleb vahest juba päris korrektselt kõrvale, on siiski veel palju harjutada, sest tihti istub ta liiga viltu: jääb liiga ettepoole ja risti. Siis tuleb korra mälu värskendamiseks jälle käemärki kasutada. Tunnis proovides läks selle harjutusega kehvapoolselt keskmiselt.
  • Kontakt. Koerad seisavad koerajuhtidega rivis, kui üks koer oma juhiga käib ümber nende. Tähtis on koerajuhil hoida koeraga kontakti, eriti teise koera möödumisel või teisest koerast möödumisel. Täitsa OK.
  • Lamama minek seismiselt (kaugjutimist silmas pidades). Koera käpad ei tohi liikuda, koer peab ennast tahapoole kallutama, mitte käppasid ettepoole panema. Hea oleks, kui selle jaoks oleks mõni teine käsk kui kõrvalt lamama mineku jaoks. Ruudi sai aru küll, mida ta tegema peab, aga täna oli tegu tema püsti saamisega - ühekordse käsu peale reageerimisega oli probleeme. Kodus harjutada edasi.
  • Kontakt kõrvalkäimise alguses. Koer peab vaatma koerajuhile otsa juba esimesel sammul. Tavaliselt pööravad koerad just esimesel sammul pilgu mujale. Mina tegin harjutust algul väheke valesti (eismese sammu tegin käsuga samal hetkel) ja siis juhtus kordi, et Ruudi ei vaadanud mulle esimesel sammul otsa. Nii kui hakkasin harjutust korrektselt tegema (käsk ja siis alles samm), reageeris ka Ruudi õigesti. Tubli! 


Lisaks muule pean ma hajutama ka seda, et mul ei läheks tuju nulli, kui harjutus ei õnnestu, sest halb meeleolu jätab oma jälje ka järgmistele harjutustele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar