neljapäev, jaanuar 27, 2011

AG

Slaalom õppeslaalomiga. Sooritasime seda harjutust vaheldumisi teise koeraga (parson jrt). Ruudile slaalom meeldib ja ta läheb sinna, õigemine keppidest moodustatud tunnelisse, ka kaugemalt, pole probleemi.
Tegime sama rada, mis teisipäeval.  Ehk käskluse "ringi" harjutamine erinevaid võtteid (valssimine, pime pööre, koer samal käel) kasutades. 1 katse ei olnud puhas, sest minu varbad ja keha suunasid ühel juhul valesti ja Ruudi tuli takistuse vahelt välja, kust ta ei oleks pidanud tulema. Samuti pidime järgmine kord rõhku panema koera käemärgiga kontrolli alla võtmise harjutamise peale ja blind cross'i tehes ei tohi ma jokutama jääda - koer tuleb ju ilusasti üle tõkke mulle järele. Järgmised katsed oli enam-vähem OK.
Proovisime A takistust. A oli hästi madalaks lastud. Hea uudis on see, et Ruudil pole probleemi jääda A lõpus seisma (poomiga ju sarnane). Halb uudis on samuti seotud poomiga - Ruudi jookseb A pealt viltu alla serva suunas. Poom on ju kitsas ja ta on harjunud, et peab seal justkui ääre peal olema. Proovisin teda siis rihmast kinni hoides keskelt vedada - uhh, jube kinnihoidmine, koer tirib täiest jõust! Ei ole otseselt hallis proovinud, aga arvan ise, et püstisema A'ga poleks seda serva probleemi, aga ilmselt oleks sel juhul raskusi kontakpinnale jäämisega - Ruudi kipuks sealt üle hüppama.
Tõkkest mööda saatmine. 2 tõket kõrvuti, ühest hüppab koer üle, teisest saadan ta mööda. Tegin seda vaheldumisi ringi saamisega (koer hüppab mõlemast tõkkest üle, mitte ei lähe teisest tõkkest mööda). Oli õnnestunuid sooritusi, aga loomulikult vajab veel harjutamist, et ta saaks sellele "mööda" point'ile rohkem pihta (ehk siis kuulaks käsku, kas on vaja üle hõpata või mööda minna).


Täna oli palju nuhkimist (tundus, et tõuke selleks andis slaalomi liiga mänguliselt jooksmine ja ta läks hajevile).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar