pühapäev, jaanuar 16, 2011

SK

  • Ligipääsetavus. Täitsa OK, kuna kartsin hullemat. Kätlemisel oli Ruudi ilusasti minuga kontaktis. Õnneks ka koera tervitamisel ei näidanud Ruudi üles ülirõõmsameelsust hüppamise vms näol nagu enne harjutust olin eeldanud.
  • Istuma jätmine ja juurdetulemine. Istuma jäämisega on probleeme. Esiteks on Ruudi liiga stardiasendis ja teiseks, nagu ka eelnevatel kordadelgi, mingi hetk ta lihtsalt läheb lamama või liigub sammukese minu poole, kuigi ise samal ajal mind pingsalt jälgib. Juurde kutsumine sujus! Ruudi ei jooksnud teiste koerte kutsumise peale minu juurde. Tubli poiss!
  • Kõrvaletulek. Esimene kord jäi liiga risti, pärast oli sooritused kõik OK. Olen suhteliselt rahul.
  • Kõrvalliikumise alustamine. Koer peab hoidma kontakti alates esimeset sammust. Kõik korrad õnnestusid 100%. Kõrvalkäimisest üldisemalt veel nii palju, et ilmselt peame hakkama targetit kasutama, kuna Ruudi läheb liiga ette. Võtame targeti harjutused ette see nädal.
  • Kõrvalliikumisel pöörded vaskule ja paremale. Enam-vähem tulid vist välja.
  • Seisma jäämine liikumise pealt. Katastroof. Ruudi ei tea, mida tegema peab. Esimene asi, kui ta seisma jääb, on kohe tagumiku mahapanek, alternatiivina ka lamab vahest. Proovisime trennis mitmeid mooduseid, mis Ruudile sobiks. Hakkame nüüd harjutama A'st ja B'st, ehk üritan Ruudit stoppida näoga tema poole seistes ja eespool olles ning kasutades käemärki ja "ehmatust". Hiljem üritan juba tema poole küljega olla ja siis seljaga ning samal joonel liikuda.

Täna polnud nii palju nuhkimist kui eelmistes trennides, Ruudi oli väga kontaktne. Ilmselt mõjus eilne päevane jahiretk positiivselt! Suutsin temaga isegi siis kontakti hoida, kui kolm koera minu selja taga kaklema läksid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar