laupäev, veebruar 26, 2011

SK ja kardinapoes: palun mulle koera target

  • Ligipääsetavus. Kätlemine OK, aga koera käsitlemine teadagi. Ruudi hakkas liperadama ja ei püsinud asendis. Teisel katsel oli aga kõik OK, nii kätlemine kui koera puudutamine: Ruudi oli ilusasti minuga kontaktis. Esimesel katsel ma nagu pigem vaatlesin koera reaktsiooni kui keegi teine teda puudutama tuleb. Ruudi ei teadnud, et ta ei tohi minna ise vastu tervitama. Teisel katsel tegin talle selgeks, et nüüd sa oled minuga kontaktis ja teistest välja ei tohi teha. Ruudi sai aru ja toimis vastavalt. Tubli poiss!
  • Kontakti hoidmine segavate faktoritega (teised koerad ümber tiirutamas; koera hüüdmine; ise koeraga teiste ümber tiirutamine). Ei saa midagi selles osas Ruudile ette heita. Kontakt oli hea.
  • Kõrvalkõnd. Failure. Nui neljaks, aga Ruudi lihtsalt liigub liiga ette! 
  • Tagurpidi kõrvalkõnd. Jällegi failure. Tagurdab viltu minust eemale.  Mõned korrad õnnestusid ka. Tundub, et Ruudi ei tea, kus ta täpselt asetsema peab. Ta teab, mida tähendab kõrvaletulek, aga kõrvalolek ja kõrvakõnd on tema jaoks veidi segane. Ühesõnaga, peab targetiga kõrvalkõnni trenni VÄGA tõsiselt käsile võtma! Pärast trenni otsustasin sealt Reeda kardinatest läbi käia ja selle jubina osta. Algul küsisin magnetiga kardina kaunistust. Pakuti igasuguseid. Küsiti milleks vaja. Rääkisin siis milleks mul tegelikult seda vaja on. Sain vastuseks, miks te kohe ei öelnud :), müüja olevat ise selle idee autor: "Anne käest saite selle info, jah? Ma soovitasin Svetale ka, nüüd käivad tema õpilased ka seda ostmas". Ühesõnaga, tuleb ikka kohe õiget asja küsida, kuigi koera targeti küsimine kardinapoest võib esialgu kummalisena tunduda :)
  • Hantli hoidmine. Ei saa midagi väga ette heita. Proovisin ka hantliga liikumist ja hantliga kõrvaletulemist. Õnnestus. 
  • Tõke. 
    • Tõkke taga stoppimine. Stoppimisel on 2 miinust. Esiteks kipub ta vahest ikkagi istuma minema (eriti siis kui ma ta lihtsalt seisma panen, kui üle tõkke lasen hüpata, siis stoppimine OK), teiseks ennetab algasendi võtmist, aga ta ei tohiks seda ilma käsuta teha. Peab nendega miinustega tööd tegema.
    • Üle tõkke hantli toomine. Midagi ei saa praegu ette heita. Tubli koer!
  • Püsilama. Lisaks tavapärasele etteliikumisele, tegime püsilama ka nii, et läksime koerast mööda ja tegime ümber koera ringe. Ei saa jällegi midagi väga ette heita. Vaid korra oli Ruudi tagumikku nagu liigutanud kui ma temast ettepoole liikuma hakkasin. Kontakt oli hea, Ruudit ei häirinud ka teised koerad, kes sehkendasid või kui teisi koeri asendist vabastati.


Selline jubin kardinapoest 7€


Ja sedasi peaks siis koer selle vastu nina panema




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar