neljapäev, veebruar 03, 2011

AG

Täna jooksmime kahte rada.
Esimene rada oli U kujuliselt: tõke -> rõngas -> tõke -> läbi kõvera tunneli tagasi keeramine -> pikkushüpe -> tõke -> tõke -> ja siis ringi saatmine tagasi üle esimese tõkke. Jooksime rada mõlemalt poolt ehk siis jutides koera kord vasaku, kord parema käega. Meie jaoks oli uus asi pikushüpe - polnud seda kunagi varem teinud, aga Ruudi hüppas sellest tuima näoga üle, ei mingit probleemi. Esimene sooritus oli veatu. Teisel katsel proovisin Ruudit kaugemalt tunnelisse saata. Ka õnnestus. Probleeme oli ainult stardis, kus Ruudi mitte ei tahtnud püsida (lamada). Lihtsalt või-ma-tu! Pidevalt ta tõuseb püsti ja tuleb pool või terve sammu tõkkele lähemale. Seda püsivust AG tõkke taga peame ikka tohutult palju veel harjutama! Teiselt käelt sama raja läbimine ei õnnetustund esimesel korral, kuna eelmine koer (uus emane koer) oli tunnelisse miskit "põnevat" jätnud, mis Ruudit seal pikemalt kinni hoidis. Kuna hakkasin teisest tunneli otsast Ruudit kutsuma ja jäin sinna jokutama, kuigi oleks pidanud juba järgmise takistuse juures olema, siis Ruudi kablutas minust täiel kiirusel mööda ja ei võtnud järgmist takistust, vaid hoopis õiendas minuga nats. Teisel katsel soperdasin ise teise tõkkega (ütlesin valel ajal "hopp") ja Ruudi hüppas tõkkele selga ja ajas pulga maha. Kolmas kord saime puhta soorituse, kuigi tunnelis tehti ikkagi selle lõhna nuhkimiseks paus.

Teine rada: algus sama nagu esimese raja parema käega juhtimine (tõke -> tõke -> pikkushüpe -> tunnel). Pärast tunnelit tuli koer võtta vaskule käele ja juhtida tõkkele, mis asetses koera suhtes tunnelist tulles vasakut kätt 90kraadise nurga all ja seejärel suunata koer paremale sirgesse tunnelisse (tõke ja sirge tunnel jällegi 90kraadise nurga all). Esimene kord jooksis Ruudi viimasest tunnelist mööda, kuna ma ei suunanud teda õigesti. Teine kord oli puhas.

Jäime veel mõneks ajaks järgmisesse SK tundi, et harjutada tõkke taga püsivust. Kaustasime juhust ja harjutasime kahe tõkke vahel püsimist, kus vabastades saatsin Ruudi hoopis selja taga oleva tõkke peale. Pühapäevases enda SK tunnis pidime samuti püsivuse harjutustele rõhku panema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar