pühapäev, märts 28, 2010

Status report

Mida huvitavat seoses Ruudiga veel vahepeal juhutunud on?
Tegelikult midagi põrvutavat väga pole. Ruudi on järjest rohkem tööloomastunud ja loomulikult on ta kontoris ilge võll: tunneb ennast nagu kala vees. Väsimatu loomuga nagu jack russell ikka, peab talle vahest meelde tuletama, et ta tegelikult on väsinud ja võiks natuke puhata. Pärast puuri panemist, vajub silm mõistagi kohe kinni.

Nv käisime ka Villis. Kuigi seekordki seal väga kaua ei viibinud, sai Ruudi siiski päris maal ära käia: juba tehti tutvust mutiauguga ja mullas kaevamisega. Ruudi on vist tõeline country boy: väga tähelepanelikult vaatas telekast ka Samuel Contesti esinemist, kes esitas oma iluuisutamise gala kava counrty muusika saatel.

Villis möllas Ruudi juuksuris ja käis küla peal, kus lõhkus õhupalle ning kiusas väikest poissi Kermot. Andsin Ruudile kätte ka ~15 aastat vana kukejalga, millel küüned värvitud ja millega ma omal ajal koolis ringi käisin. Suhteliselt 1:0 tehti selle jalaga. Õnneks üks jalg on veel varuks ja ootab kui Ruudi jälle Villi tuleb!


Laupäev ja pühapäev käisime endid koolitamas mängu- ja instinktiseminaril. Igasuguseid huvitavaid asju sai teada. Tegelikult on enamus asju nii enesestmõistetavad, aga kui sa pole nende peale ekstra mõelnud, siis ei pruugi sa osata neid koera õpetamisel ära kasutada. A la, et kui sa nutsuga ehk koera jaoks saagiga mängid, siis kunagi ei tohi sa seda nutsu koera poole lükata vaid ikka kiirete ja teravate liigutustega koerast eemale viia: pole enne nähtud, et saak tagaajajale ju suhu jookseks. Saagiinstinkt paneb koera tegutsema, kui saak pole saak, siis miks peaks koer seda taga ajada tahtma. Loogiline ju :) Samuti selgusid "pilatese asendi" tagamaad: Ruudil on väga hea söögiinstinkt. Ilmselt sobib Ruudile preemiaks rohkem maius kui mänguasi, aga siiski tahaks läbi teha ka sellekohase testi, mida seminaril kirjeldati. Nädal aega järjest iga päev erinevatel kellaaegadel annad koerale 4 maiust 2 sekundiliste vahedega ja mõõdad aega, kaua ta kannatab enne kui tüdib järgmist ehk 5. maiust oodates. Sama asja teed läbi mänguasjaga. Testitulemus ütleb, et premeerimisvahendiks sobib see, mida koer suutis kauem oodata.

Abivahend saagi kiireks ja järsuks liigutamiseks võimalikult väikese vaevaga koerajuhi jaoks ehk õng nutsuga:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar