neljapäev, detsember 29, 2011

First raccoon dog totally on my own

First raccoon dog totally on my own:

Ma olen juba 10 aastat jahimees olnud aga urujahti pole palju pidanud. Selle jahipäevaga sooritasin lõpuks oma küpsuseksami - kaevasin täiesti iseseisvalt, omaenda koeraga ühe kähriku välja! Ruudi on tõepoolest jahikoer!




First contact with a fox (and bloody nose):

Seekord kohtas Ruudi esmakordselt rebast ja kohe esimesest kontaktist veri lendas. Vanad mehed räägivad õigust kui ütlevad, et rebane lõhub mägrast märksa rohkem. Kaval reinuvader hüppas ise Ruudile ninna ja hiljem tõmbas nii Ruudi kui Lenni haneks ja lipsas kütiliinist läbi nii et ainult saba välkus ja hõljuv püssirohusuits olnut haledalt meenutas. Eriliselt kaval ja väle loom on see...

Nina läheb kohe paiste. Krdi rebane, rsk! Ma talle veel näitan!

Maarja:

Aga kus on vol 4? Vol 4 toimus ilma minu osaluseta, seepärast pole ka postitust. Lühidalt võib vol 4 kokku võtta, et koertel oli fun, kuid ükski loom ei leidnud jahi käigus oma lõppu.

Enne kui seekordse jahiga üldse peale sai hakata, oli aga vaja mitmel korral teele langenud puid eelmaldada. Viimaks tekkis isegi kahtlus, et kui nüüd veel kuskil puud ees on, kas sael bensu jätkub :)
Esimesed urud ei äratanud kumbagis koeras huvi. Käigud käidi läbi ja vsjoo. Aga ega seal pole midagi imesada ka. Ilmad on praegu metsloomade jaoks ju fantastilised. Soojad ja lumevabad. Kes see ikka siis kusagil urus kükitab. Seda suurem oli imestus kui ühest urust pistis korraks pea välja rebane! Mõlemad koerad müttasid urulabürindis ja panid rebase liikuma. Püssimehed pandi auke valvama. Taks lokaliseeritud, läks kaevamiseks. Mingil hetkel tuli urust välja Ruudi - nägu lõhki. Eh, tegelt paar kriimu, aga no näha oli, et keegi oli Ruudit oma kihvadega paitanud. Ega rebane armu ei anna. Tema juba ei pea paljuks ise väga agressiivselt rünnata ja kui vaja siis põgenemiseks võib ta vabalt ka üle koera joosta. Aga ai, rebane, vana kavalpea, suutis ikkagi lipsata ühest august nii välja, et püssimeestel ei õnnestunud teda tabada.

Järgmiste urgude peal läks aga topeltmadinaks. Koerad hakkasid korraga erinevates kohtades looma haukuma, mille tulemusena saadigi kaks kährikut kätte. Parajad pirakad ka.
Ruudi on supertubli jahikoer!

Kolm korda võib arvata, kust ma parasjagu tulen

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar