teisipäev, detsember 06, 2011

A0 Audrus

Laupäeval 3.12 korraldas Pärnumaa Koertespordi Klubi Minu Sõber agility võistluse Sassi tallide maneežis, mille A0 hüpperadadest otsustasime meiegi Ruudiga osa võtta. Kohtunikuks Redas Masiulis Leedust. A0 pidi jooksma ka trennikaaslane Mia, nii et võimalus rada arutada näis ka olemas olevat ja seda võimalust sai ka kasutatud.
1. hüpperada.  Rada sisaldas endas kolme sirget tunnelt, mille ümber kogu tiirutamine käis. Pidi tähelepanelik olema ja jälgima, millisel ringil millisesse tunnelisse koer suunata. Ei teadnud ka, kas Ruudi on täna hoos või mitte. Kui selgub, et on hoos, siis sirged tunnelid pole just kõige meeldivamad, sest on oht jääda juhendamisega hiljaks. Ja Ruudil oli seekord hoog sees. Kuid nagu alati tuli pauk hoopis sealt, kust arvatagi ei osanud. Minu kogenematuse süü. Kui nüüd tagant järele tark olla, siis muidugi oli see kahtlane koht ja ma oleks kindlasti pidanud koera seal hüüdma, aga noh, nüüd on tegu tehtud ja ennast muuta saab ainult järgmistel võistlustel. Seep' see aglity ilu ja valu on.

Teisel hüpperajal oli Ruudi veidi aeglasem kui esimesel rajal joostes. Üks põhjus on ilmselt see, et ma ise ei olnud nii liikumises kui oleks võinud. Minu seisatamised võtavad Ruudil ka tuurid maha. Tean seda, aga teooria on üks ja praktika teine asi. Aga vähemalt suutsime seekord raja puhtalt läbida! Ja saavutasime 2. koha kiire shelti järel, kellega ajavahe polnudki nii suur. Rajal oli üks keerulisem keerutamise koht (tunnelist tõkkele ehk takistused 8->9), mis valmistas rada õppides peavalu. Millist võtet siis kasutada, et koer õige signaali saaks ja/või liiga suurt kaart ei teeks. Lõpuks tegin midagi vahepealset, aga mingil moel Ruudi mõistis mind ja see koht tuli meil välja. Suur kaar tekkis hoopis tunnelist eelviimasele tõkkele minnes. Kuigi hüüdsin tunnelis olevat koera, siis ilmselt oleks pidanud seda paremini ajastama ehk siis varem tegema.

Kõik tulemused SIIN.



Foto: Riivo Kaiste

Foto: Riivo Kaiste


Kokkuvõttes jäin võistluse ja Ruudiga väga rahule. Oli õige otsus veeta laupäeva hommik Pärnumaal Audru vallas Sassi talu maneežis.

Vabadel hetkedel tegi Ruudi tutvust sealsete hobustega, kes olid väga-väga uudishimulikud selle väikese valge olevuse suhtes. Russellid ja hobused ju käivadki kokku :)

Ruudi ja uudishimulikud hobused

Pärast võistlust


Agiltylainelt veel nii palju uudiseid, et täna trennis mõtlesin korra proovida ka päris slaalomit, sest eelmises üleplatsitrennis andis Ruudi justkui lootust, et äkki on ta vaikselt hakanud pihta saama, mis see slaalom endast tegelikult kujutab. Nimelt sai tookord Ruudi lastud pärast raja läbimist korra ka päris slaalomisse ja ta ei jooksnudki sellest kui tühjast kohast mööda! Uskumatu. Igal juhul oli mul nüüd trennis tarvis järele proovida, kas see oli juhus või mitte. Ja VAU! Ruudi jooksiski täna TERVE slaalomi PUHTALT läbi. Siiani ei usu seda ausalt öeldes, sest ma ise arvasin, et mitte eladeski ei hakka Ruudi päris slaalomit tegema, sest seesinane agility takistus näib mulle siiani müstilisena, mis siis veel koerast rääkida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar