esmaspäev, veebruar 03, 2014

"Kahekesi püssi ja panniga" 2014

Pühapäeval, teisel veebruaril oli Tartu rahu aastapäev. Meie tähistasime seda metsas võõrliiki, kährikuid, urgudest välja deporteerides.   

Seekordne jahipäev oli rahvarohke. Seegi hooaeg külastasid meid telemehed oma kaamerate ja mikrofonidega. 

Action'it ja jahti jätkus küllaga. Alustades sellest, et inimene ei ole kunagi rahul - kärss kärnas või maa külmetanud. Ja maa oli tõesti külmunud. Ja kaks kährikut olid üleni kärnas ka. Kui eelmistes jahipostitustes olen kurtnud soojade ilmade üle, siis nüüd oli maa ikka nii ebameeldivalt läbikülmunud, nii et väiksemagi augu tegemiseks läks mitmeid kordi rohkem aega ja energiat. Marjaks kulus ära tarkusetera: 9 korda mõõda ja  1 kord kaeva. Ühe normaalse karvaga kähriku saime ikka ka. Huvitavaid kaadreid sai GoPro abil seekord ka maa alt. Rääkimata sellest, et tänapäeval on koertel kaelas ururadarid, mille abil on nende maa-alune lokaliseerimine võimalikult lihtsaks tehtud, läksime me veel kaugemale ja tahtisme näha, mis urus sees toimub olles ise maa peal. Ja tõepoolest, tänapäeva tehnoloogia võimaldab livepilti otse urust! Selleks on vaja saata Lauri poolenisti urukanalisse koos GoPro ja taskulambiga, seejärel avada mobiilist vastav rakendus ja voilà - otseülekanne "Hammas hamba vastu" on eetris :)

Päeva lõpetuseks kaevasime urust välja ka ühe surnud kärnase mägra. Keha oli küll juba üsna kange, aga väga pikalt surnud ta ka polnud olnud. Millesse ta kooles, ei ole võimalik ilma ekspertiisita kindlaks teha. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar