kolmapäev, aprill 13, 2011

AG II

Sundvalssimise harjutused 2 tõkke ja tunneliga. Esimeses harjutuses oli üks sundvalssimine tunnelisse saatmisel (harjutused mõlemalt käelt). Seejärel 2 sundvalssimisega harjutus (tõkelt tunnelisse ja tõkkelt tõkkele). Viimases harjutuses oli samuti 2 sundvalssimist, aga tõkke nurk tunnelisse saatmisel oli koera jaoks raskem. Kui enne oli nürinurk, siis nüüd terav nurk ehk koer pidi tegema suurema kaare, et ümber tõkke tunnelisse minna. Üldiselt saime harjutustega hakkama, vaid viimses harjutuses viis paremini sihile teine juhtimisvõte (kui muidu kasutasin jaagotamist, siis siin kasutasin koos koeraga keeramist), sest Ruudi üritas tunnelisse joosta tõkketiiva vahelt või siis valet poolt mind. Ka koerajuhi juhtkäe lukustamisega tuleb Ruudil rohkem harjuda.
Ruudi oli täna tavapärasemast uimasem, sest olin andnud talle enne trenni veidike süüa (äh?! no juhtus, sorry...). Aga see ei seganud tal tunni lõpupoole minna teisi koeri uudistama. Kuigi enamik koeri pole teiste koerte vastu just sõbralikud, siis Ruudit see ei heiduta. Ründav koer = mäng. Aga sellistel "mängudel" võivad olla kurvad tagajärjed.

Kui vahepeal käis peast läbi mõte, et nv võiks äkki minna koos koeraga Elena Dmitrochenko AG koolitusele, siis ikkagi lõin põnnama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar