neljapäev, mai 09, 2013

Minu trenn või sinu trenn? Või meie trenn?

Mis on agility eesmärk? Pakkuda koerale ja koerajuhile võimalust arendada omavahelist koostööd ning tunda sellest rõõmu. Aga mis on tarvilik tingimus agilityga tegelemiseks? Ennekõike peab olema mõlemapoolne soov ja tahtmine. It takes two to tango. Alles seejärel saame rääkida tehnikatest ja võtetest, mis on piisavad tingimused, et agilityga edukalt hakkama saada.

Mis on agility treeningute mõte? Õppida tunnetama/lugema oma koera, õpetada koerale selgeks erinevate takistuste sooritamine, õppida erinevaid tehnikaid ja lihvida juba omandatud võtteid eriolukordades, omandada teadmisi/kogemusi langetamaks adekvaatseid otsuseid võistlusrajal jne.

Treeningud ja harjutamine on piisavate tingimuste täitmise poole püüdlemine. Aga kui tarvilikud tingimused  pole täidetud, siis on see tegevus juba eos hukule määratud.  

On ilmnenud, et tarvilike tingimuste esialgne olemasolu ei taga nende jätkusuutlikust ja järjepidevust, vaid need on ajas muutuvad. Kuid seda on nende kehtivuse hetkel raske usukuda ja ette ennustada.

Tarvilike tingimuste puudumine kadumise tagajärjel tekitab nende otsimisüritustel emotsionaalsel tasemel nõiaringi. Teoreetiline variant on need tingimused uuesti kusagilt ülesse leida, kuid teadmatus nende taasleidmise võimalikkusest ja pidev otsene negatiivne tagasiside koera poolt ei ole edasiviivaks jõuks lahenduse leidmisel, vaid vastupidi.

MOTT.


Miks ma trennis käin? Ei tea, ilmselt isu vastupidiselt südamele ei ole veel täis saanud.
Miks Ruudi trennis käib? Seda ei jõua Ruudi ise ka ära imestada. Kehitab vaid õlgu: "Oh, seda inimeselooma!"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar