reede, september 23, 2011

HY0, AG0

Täna, 23.09.2011, toimus TAKO hallis agilty võistlus A0'le. Kohtunik Anne Tammiksalu.
Jooksime ühte hüpperada ja ühte aglityrada.

Enne võistlust tegelikult kahtlesin sügavalt, kas agiltyraja valimine oli ikka õige otsus, sest trennides on kontaktpinnad viimasel ajal hakanud peavalu valmistama. Küll jääb Ruudi A otsa seisma/ennast imeltema (seda õnneks pigem juhul kui A'd mitu korda järjest teha) või siis hüppab suure hooga üle kontaki; poomi teine pool on aeglane (ennetab seismajäämist); kiike kaalub veidi liiga kaugelt.

Hüpperada: DSQ. Kolmandalt tõkkelt tuli koer ümber tõkketiiva tunnelisse juhtida. Ausalt öeldes rada õppides ei osanud arvata, et Ruudi pärast seda kolmandat tõket valesse tunnelisse läheb (ees olevasse, aga mitte avaga koera poole), pigem arvasin, et ta lihtsalt hüppab liiga kaugele kui korralikult seal ei juhi. Aga tegelikkuses oli ta kolmandale tõkkele minnes juba selle vale tunneli enda jaoks lukustanud. Aidanud oleks ilmselt enne tõkkele saatmist koera hüüdmine. 8ndale tõkkele juhtisin Ruudi valsiga ja sealt tunnelisse ka valsiga, aga vb oleks seal olnud mingi parem lahendus. Kuna tunneliava võis valida, siis tagantjärele tark olles, võinuks seal teise ava valida, sest koer hüppas nagunii kaugele ja kaugem tunneliauk oleks olnud talle loomulikum trajektoor.

Aglityrada: viiekas. Ja seda viimasel tõkkel. A sooritusega jäin rahule, olin just seal ebaõnnestumist kartnud. Üleüldse läks A'ga täna täitsa ok. Rada kulges nii, et A'st pidi kaks korda mööda jooksma ja pidin olema neis kohtades äärmiselt tähelepanelik, sest treeningutel on Ruudil kombeks A peale joosta, kui see ka ntx lihtsalt raja ääres seisab. On hea meel, et suutsin teda nii juhtida, et ta ei pööranud kriitilistes kohtades A'le tähelepanu. Poom oli eelviimane element. Siin juhtus kaks asja, üks etteaimatav ja teine üllatuslik. Esiteks, võttis Ruudi poomi teisel poolel hoo maha. Teiseks, ta ei jäänud poomi lõpus seisma. Poomikontakt on olnud muidu suhteliselt kindel nagu aamen kirikus, aga nüüd... Mitte just ülehüppamine, aga siiski mitte ka 2on2off. See ehmatas mind nii, et viimasele tõkkele saatmine ebaõnnestus. Poomi harjutamine tuleb trennis ette võtta. Kuigi puhtalt jooksnud koerad olid kiiremad, siis ei saa Ruudi tempo üle tegelikult täna väga nuriseda, see oli ikka midagi muud kui eelmisel pühapäeval väsinuna tunnelites.
Tundus, et Ruudi nautis seda reedeõhtut. See teeb meele rõõmsaks.

Kõik tulemused siin.


Tume video

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar