pühapäev, juuli 31, 2011

Elu teine näitus

Täna oli Ruudi elus teistkordselt päris näituseringis ehk Tartu lähedal Ülenurmel rahvuslikul koertenäitusel. Kohtunikus Jaroslava Ovesna, Tšehhi.

Algul plaanisime ka samal päeval ja samas kohas toimuvast tunnelite karikasarjast osa võtta, aga kui selgus, et oleme stardinimekirjas alles 43ndad, siis loobusin sellest mõttest - ajakavad oleks liialt kattunud. Ja et mitte ennnast ja koera tükkideks rebida, otsustasin osaleda ainult näitusel, sest tunneleid saab joosta ka veel septembris kui toimub karikasarja viimane etapp.


Näitusest siis. Kevadel mõtlesin toredaid mõtteid - suvel võiks mõnel näitustelgi osaleda. Kuid mis sellest välja tuli? Parafraseerides klassikuid, kui mina lõpuks näitustele regama hakkasin, olid enamus näitusi juba toimunud ja paljude regamiseajad lõppenud. Seep's see on kui ärgata alles juulikuus ja arvata, et suvi on alles ees... Pärast jaani hakkavad ju päevad jälle lühemaks minema ja kui põdrakanep on ära õitsenud, on suvi juba läbi :(

Juunioriaeg läks meis nagunii absoluutselt märkamatult mööda ja Ruudi on nüüd juba noorte klassis.
Noori oli Tartus täpselt kaks. Kaks isast. Ja see teine oli sõber-Kusti! :) Seepärast ka mõnus õhkkond. Samuti oli positiivne seegi, et meil oli võimalus ringi ääres ja ringis sees teadjamatelt-tegijamatel infot ja nõu küsida.

Üldkokkuvõttes vist väga suuri prohmakaid esitluses polnud. Ringis jooksmist võiks veel lihvida. Samuti oleks tore saada koer kiiremini korrektsesse asendisse, nii maas kui laua peal jne. Kõrvalkõnni harjumuse tõttu on Ruudi mulle ringis joostes väga lähedal ja ei vaata otse ette, vaid mulle otsa. Ma ei teagi, spetsiaalselt seda vist (ümber) õpetama ei hakkagi.

Kuigi kohtunik eelistas karmikarvalisi russeleid, läks suurepäraselt meilgi. Hinne SP, koht 2.
Almost 2 years old, strong dog, strongly male type in head, very good angulation in front and rare, good tail, correct presentation.











Fotod Rainer Olbri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar