teisipäev, juuli 29, 2014

Massaaž kuumade kividega


2 kommentaari:

  1. Tere.
    Lugesin siin suure huviga teie blogi. Vahva!
    Kuna ei leidnud ühtegi kontakti, siis küsiks siinkohal, et kuidas toimib kasutatav Mammut Barryvox? Mis vidin läheb koera külge, kui suur see on ning kas see koopas või kopraurus madistamist ka segab? On see täpne ja usaldusväärne radar?
    Kuna mul taks hakkab varsti samuti hoolega jahti pidama, siis uurin erinevaid radarivõimalusi...
    Tervitades,
    Valdo

    VastaKustuta
  2. Meil on saatjana kasutusel Ortovox Dog Transmitter ja vastuvõtjana Mammut Barryvox, mis on siis tegelikult laviinimajakas.
    Oleme kasutanud antud seadmeid 3 hooaega järjest ja on olemas ka üsna otsene võrdlusmomentki, nimelt on meie jahikaaslane kasutanud oma taksil Terrier Finderi (vanem mudel).

    Ortovox Dog Transmitter + Mammut BarryVox.

    Plussid:
    * Signaal ulatub kaugele. Eriti võrreldes Terrier Finderiga, millega peab koera ligikaudse asukoha leidma ise palju ringi käies.
    * Suunanäit.
    * Ei ole siiani alt vedanud.

    Miinused:
    * Laviinimajakas piiksub vastuvõtmise ajal, mida kahjuks kinni/vaiksemaks keerata ei saa.
    * Külmstart tuleks teha enne kui koer urgu läheb. Millegipärast pärastine vastuvõtja sisselülitamine ei pruugi signaali kiiresti kätte anda.


    ​Väiksele koerale võib Ortovoxi saatja võib-olla veidi suureks jääda. Samas uuema Terrier Finderi mudeli saataja on samuti päris jurakas, nii et selles mõttes väga vahet pole. Jah, vanal mudelil oli saatja väga pisike. Ortovoxi saatja on kusagil tikutoosi suurune, natuke lühem ja õige natuke paksem. Ruudil pole olnud kordagi probleeme radari suurusega, kaelas see teda ei sega, ega pole ka urukanalisse juurikate vahele kinni jäänud. Täpsuse koha pealt ka ei nurise. Kui koera asukoht on juba üsna ligidale lokaliseeritud, leiab lühima kauguse koerani vastuvõtjat maapinna lähedal liigutades. Mööda pole siiani kaevanud. Kui Terrier Finderiga on lühima kauguse määramine üldiselt käinud helisignaali tugevust jälgides, siis Barryvoxil jälgid vahemaa numbrit.


    ​Kuskandis urujahti pidama hakkate?

    ​maarja.land@eesti.ee​

    VastaKustuta